Запишете тази рецепта за хляб без брашно . Приготвя се само

...
Запишете тази рецепта за хляб без брашно . Приготвя се само
Коментари Харесай

Хляб БЕЗ брашно за фиданки! Ядеш колкото искаш и пак слабееш:

Запишете тази рецепта за самун без брашно. Приготвя се единствено от три съставки и вода, съвършен за всеки, който е на диета и изключително за тези, които са чувствителни към глутен и имат други храносмилателни проблеми.

Основните артикули за подготвяне на този самун са псилиум (индийски живовляк) и яйца. Чудите се дали хлябът ще ухае прелестно и ще има усет на яйца след печене? Отговорът е не! Оставете го да изстине, след което се насладете на прелестния му вкус.

Псилиумът или индийският живовляк е една от най-ефективните билки, които оказват помощ за изпразване на червата – естествено и безболезнено. Той е идеална храна за пролетно пречистване, която ще помогне на тялото да се освободи от токсините в храносмилателния тракт, които основават основата за развиването на някои хронични болести.

Псилиумът се предлага от всички диетолози по света, тъй като сполучливо замества синтетичните лаксативи и има удобен резултат върху храносмилателната система. Псилиум, или както го назовават ​​индийски живовляк, може да се откри в съвсем всички аптеки и магазини за здравословни храни.

Може да помогне при продължителен запек, рак на дебелото черво, болест на Крон, синдром на мързеливо черво, висок холестерол и други положения, свързани със забавено и проблематично храносмилане. Ето какво ви би трябвало, с цел да извършите този апетитен и диетичен самун:

 самун без брашно

Диетичен самун без брашно

Продукти (за 4 дребни хляба):

2 яйца

1 щипка сол

половин чаена лъжичка бакпулвер

30 мл топла вода

20 г псилиум

Приготвяне:

В по-дълбока купа разбийте две яйца, прибавете щипка сол и половин чаена лъжичка бакпулвер.

 яйца с бакпулвер

Разбийте с бъркалка, след което прибавете 20 мл топла/вряла вода. Разбийте още веднъж, до момента в който яйцата станат редки. Добавете 20 g псилиум на прахуляк или люспи. разбъркайте, с цел да се попие хубаво в яйцата и оставете настрани за 5-8 минути.

 псилиум

 яйца с псилиуми

През това време сместа се разбърква няколко пъти. Псилиумът има свойството да набъбва и да усилва размера си. При всяко последващо безредие сместа ще става по-гъста. След 8-10 минути хлебчетата могат да се оформят и изпекат.

 тесто за хлебчета

 тесто без брашно

 оформяне хлебчета

С леко намазнени длани оформете четири топки и ги поставете в тава, застлана с хартия за печене. Сложете ги в авансово загрята фурна на 170 градуса и ги изпечете, до момента в който добият прелестен златист цвят от горната страна.

 питки без брашно

 диетични питки

Оставете ги да изстинат, като през това време леко ще се охладят. Питките са меки и доста вкусни.

 хлебчета без брашно

 диетичен самун

Можете да ги ядете по този метод, само че можете да извършите и вкусни сандвичи от тях.

 диетични питки

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР